Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vegetarisk pizza fungerar utmärkt som plockmat, tillsammans med charkuterier och antipasto. Men för dig som inte vill ha en vegopizza är det gott att lägga lite lufttorkad skinka under fänkålen. Att toppa pizzan med bitar av varmrökt lax efter gräddningen är inte heller så dumt! Och som alltid, knepet med pizza är en riktigt god botten.
Pizzadegen: Börja med att göra en startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda i resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur cirka 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till 4 pizzor. Flytta över dem till bakpappersklädda plåtar.
Blanda ricotta och parmesanost. Dela fänkålen på längden, skär bort rotstocken och skiva tunt.
Bred ostblandningen på pizzorna. Fördela fänkålen över. Strö på citronskal, fänkålsfrö, chiliflakes och flingsalt. Droppa över olivolja.
Baka i mitten av ugnen tills pizzorna har fin färg, 10–15 minuter.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök