Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker pizza toppad med löjrom och picklad lök. Den vita pizzan passar alla – alla gillar pizza.
Recept ur "Allt gott från havet" av Christian Hellberg.
Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
Kavla ut degen till fyra små pizzor.
Sätt ugnens grillelement på 225 grader.
Förgrädda pizzabottnarna i cirka 8 minuter. Ta ut pizzorna.
Stryk ut crème fraichen i ett jämnt lager.
Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun.
Ta ut pizzorna ur ugnen. Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill.
Citronpicklad lök: Marinera den skivade löken i citronsaft i 30 minuter. Smaka av med salt.
Recept från Mitt kök