Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza bianca med tryffel

Pizza bianca med tryffel är en riktig lyxpizza. Servera pizzorna direkt, tryffelaromen är flyktig.

Pizza bianca med tryffelPizza bianca med tryffelPizza bianca med tryffel
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg- se recept
  • 0,5 dlsalsa verde- se recept
  • 300 gbuffelmozzarella
  • 3 krmcitronskal- rivet
  • 1 tskflingsalt
  • 20 gtryffel- färsk, gotlandstryffel eller sommartryffel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen längst ner i ugnen, eller sätt in en plåt på nedersta falsen.

  2. Tryck ut degen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Flytta över dem till ­bakplåtspapper.

  3. Bred ut knappt 2 msk salsa verde på varje pizza. Riv mozzarellan med händerna, fördela den på pizzorna. Strö över citronskal.

  4. Grädda pizzorna ca 8 min på pizzasten eller plåt. Ta ut och ringla över olja. Strö över flingsalt. Hyvla eller riv över färsk tryffel. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Salsa verde

10 min. Salsa verde smaksätter både hummer- och tryffelpizzan. Den håller ca 1 vecka i kylen. Till ca 2 dl:

1 kruka persilja

1 kruka basilika

1 kruka oregano

4 sardellfiléer

3/4 dl olivolja

1 tsk pressad citron

Gör så här: Mixa örter och sardeller. Blanda med olja och smaka av med citronsaft.