Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza bianca med mozzarella

Bianca betyder vit på italienska och syftar på att pizzan bakas utan tomatsås. I stället toppas den med färskost och mozzarella.

Pizza bianca med mozzarellaPizza bianca med mozzarellaPizza bianca med mozzarella
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Pizzabotten

    • 1,75 dlmandelmjöl
    • 0,5 tsksalt
    • 3 dlost- riven
    • 2 mskfärskost
    • 0,5 mskäppelcidervinäger
    • 1ägg

    Topping

    • 100 gfärskost
    • 50 gmozzarella- riven
    • 0,5gul lök
    • rosmarin- basilika eller oregano
    • svartpeppar- malen
    • flingsalt
    • olivolja
    • kryddor- färska

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 240 grader.

    2. Blanda mandelmjöl och salt.

    3. Smält osten och färskosten i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägget. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Platta ut degen till en rundel cirka 24 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper.

    4. Bred färskost över pizzan. Strö över mozzarellan. Skala och skiva löken i ringar och lägg på. Lägg på rosmarin, timjan eller oregano.

    5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10-12 minuter tills den har fått fin gyllene färg. Håll lite kolla de sista minuterna.

    6. Ta ut pizzan ur ugnen och strö över peppar och flingsalt. Ringla på lite olivolja. Toppa med färska kryddor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök