Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pizza bianca. Pizzorna passar, skurna i bitar, väldigt bra som drinktilltugg.
Smula ner jästen i en degblandare. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Tillsätt olja, salt och mjölet, lite i taget, och arbeta till en smidig deg.
Lägg plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Vänd upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Dela den i två eller fyra bitar. Kavla ut degen till runda pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Bred crème fraiche på pizzorna. Riv mozzarellan över pizzan och strö på riven ost. Lägg på salviablad.
Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 min. Ringla över olja och strö på flingsalt. Garnera med salvia och basilika.