Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pitabröd med kryddig blomkål och hummustabbouleh

Recept på fyllda pitabröd med blomkål. Hummustabbouleh är en färdig produkt där hummusen smaksatts med typiska tabboulehingredienser som tomat och mynta. Röran passar perfekt ihop med den kryddiga blomkålen.

Pitabröd med kryddig blomkål och hummustabbouleh
Pitabröd med kryddig blomkål och hummustabbouleh
Pitabröd med kryddig blomkål och hummustabbouleh
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (600 g)
  • 1rödlök
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 400 gtomater- små, gärna i olika färger
  • 1romansallad
  • 4pitabröd- gärna tunna s k libabröd (à 85 g)
  • 1 burkhummustabbouleh- (Zeinas, 200 g)
  • olivolja- vitvinsvinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bryt blomkålen i små buketter. Skär stocken och eventuell blast i bitar. Skala och grovhacka löken. 

  2. Blanda blomkål och lök med spiskummin, 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 15 min, rör om några gånger under tiden.

  3. Halvera tomaterna. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk vinäger, 1 tsk strö­socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Riv salladen i mindre bitar. Värm ­pitabröden vid sidan av blomkålen i ­ugnen i ca 2 min.

  5. Toppa bröden med sallad, blomkål, tomater och hummustabbouleh. Vik ihop och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?