Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt nötig semla, med lite sälta av de salta pistaschnötterna. Det går även fint att använda osaltade pistaschnötter i stället.
Mixa pistaschnötter och florsocker till ett grovt mjöl. Tillsätt äggvitan och mixa till en slät smet. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal, grädde, kardemumma och flingsalt i nötmixen.
Skär locket av bullarna och gröp ur bullarna något. Lägg locken på ett bakplåtspapper. Hacka chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad och ringla den över locken. Strö över pistaschnötter
och låt det stelna.
Fyll bullarna med pistaschmassa, det är enklast att spritsa.
Vispa grädden. Lägg den i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i små ”pluppar” på bullarna. Lägg locken på semlorna och pudra över florsocker.