Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschsemlor

Härligt nötig semla, med lite sälta av de salta pistaschnötterna. Det går även fint att använda osaltade pistaschnötter i stället.

PistaschsemlorPistaschsemlorPistaschsemlor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4semmelbullar- se recept

Pistaschmassa

  • 100 gpistaschnötter- saltade
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1äggvita
  • 0,5citron
  • 12 mskvispgrädde
  • 2 tskkardemummakärnor- mortlade
  • 1 krmflingsalt

Topping

  • 25 gmörk choklad
  • 2 mskpistaschnötter- hackade

Fyllning

  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Mixa pistaschnötter och flor­socker till ett grovt mjöl. Tillsätt ­äggvitan och mixa till en slät smet. Skölj citronen noga i ljummet ­vatten. Riv skalet. Blanda ner citron­skal, grädde, kardemumma och flingsalt i nötmixen.

  2. Skär locket av bullarna och gröp ur bullarna något. Lägg locken på ett bakplåtspapper. Hacka chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad och ringla den över locken. Strö över pistaschnötter

    och låt det stelna.

  3. Fyll bullarna med pistaschmassa, det är enklast att spritsa.

  4. Vispa grädden. Lägg den i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i små ”pluppar” på bullarna. Lägg locken på semlorna och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?