Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschpasta – recept på magiskt god pastarätt

Pistaschpasta är en riktigt god vegetarisk pastarätt. Man kan använda lax eller kyckling till såsen i stället för pasta.  Då är det gott med en bit bröd att suga upp den sista såsen med.

Pistaschpasta – recept på magiskt god pastarättPistaschpasta – recept på magiskt god pastarättPistaschpasta – recept på magiskt god pastarätt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gfusillipasta
  • 1gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 25 gpistaschnötter- skalade
  • 0,5 tskfänkålsfrön
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskbalsamvinäger
  • 10basilikablad
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • basilikablad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka nötterna. Stöt fänkålen i en mortel. Fräs lök, nötter och fänkål i olja ca 3 min.

  2. Tillsätt mjölk, grädde, citronsaft och vinäger och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda utan lock ca 20 min. Rör om då och då.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara lite av kokvattnet.

  4. Blanda ner basilikan i såsen och mixa den slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  5. Krydda med salt. Vänd ner pastan i såsen, späd eventuellt med lite kokvatten om det verkar torrt. Toppa med strimlad basilika och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra lättlagade favoriter här:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker