Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacotta är lätt att variera med olika smaker, här är det choklad och pistasch som har huvudrollerna.
Crema di pistacchio: Mixa nötterna fint och tillsätt mandellikör tills konsistensen liknar jordnötssmör.
Pistaschpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm under tiden vispgrädde, strösocker och 3 msk pistaschkräm i en kastrull så att krämen löses upp. Låt det koka upp. Dra av kastrullen från plattan och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Häll upp smeten i portionsglas och ställ dem i kylskåp för att stelna.
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm upp vispgrädden i en kastrull och häll den över chokladhacket. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna en stund, och fördela sedan krämen på toppen av de kalla pannacottorna.
Garnera desserten med pistaschnötter och choklad strax innan servering.