Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär. En riktig sommardröm! Marängen kan göras en dag i förväg.
Sätt ugnen på 150. Häll äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke, helst rostfri. Ställ över sjudande vattenbad. Värm upp äggvitemassan till 55–60° under vispning tills sockret smält och smeten är fluffig och vit.
Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills marängsmeten är kall. Lättast är att vispa i maskin, eftersom smeten blir seg och tung. Tillsätt majsstärkelse och vinäger på slutet och vispa ytterligare ca 2 min. Hacka nötterna och blanda ner dem.
Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rundel, ca 20 cm i diameter och ca 5 cm hög.
Sätt in marängen mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängbottnen ca 1 ½ timme, tills den släppt från papperet. Ta ut och låt kallna.
Körsbärssås: Kärna ur körsbären. Blanda körsbär och socker i en kastrull. Koka till simmig konsistens. Låt kallna.
Limesocker: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med sockret.
Vispa grädden fluffig med 1 msk limesocker. Blanda ner yoghurten.
Klicka yoghurtgrädden på marängbottnen. Ringla över körsbärssåsen och lägg på de färska körsbären. Strö över limesockret och servera.