Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär

Recept på pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär. En riktig sommardröm! Marängen kan göras en dag i förväg.

Pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär
Pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär
Pistaschmaräng med yoghurtgrädde och körsbär

Ingredienser

  • 4äggvitor
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 krmvaniljsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 50 gpistaschnötter- utan skal

Körsbärssås

  • 250 gkörsbär- färska eller frysta
  • 0,5 dlströsocker

Limesocker

  • 1lime
  • 1 dlströsocker

Topping

  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlturkisk yoghurt

Garnering

  • 100 gkörsbär- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150. Häll äggvitor, strösocker och vaniljsocker i en bunke, helst rostfri. Ställ över sjudande vattenbad. Värm upp äggvitemassan till 55–60° under vispning tills sockret smält och smeten är fluffig och vit.

  2. Ta bunken från värmen och fortsätt vispa tills marängsmeten är kall. Lättast är att vispa i maskin, eftersom smeten blir seg och tung. Tillsätt majsstärkelse och vinäger på slutet och vispa ytterligare ca 2 min. Hacka nötterna och blanda ner dem.

  3. Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rundel, ca 20 cm i diameter och ca 5 cm hög.

  4. Sätt in marängen mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängbottnen ca 1 ½ timme, tills den släppt från papperet. Ta ut och låt kallna.

  5. Körsbärssås: Kärna ur körsbären. Blanda körsbär och socker i en kastrull. Koka till simmig konsistens. Låt kallna.

  6. Limesocker: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med sockret.

  7. Vispa grädden fluffig med 1 msk limesocker. Blanda ner yoghurten.

  8. Klicka yoghurtgrädden på marängbottnen. Ringla över körsbärssåsen och lägg på de färska körsbären. Strö över limesockret och servera. 

Vad tyckte du om receptet?