Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschkyckling med rostad rödkål  

Pistaschkyckling med rostad rödkål är en praktisk ugnsrätt. Stek kyckling och kål på samma plåt och servera med en färdig röra eller sås.

Pistaschkyckling med rostad rödkål  Pistaschkyckling med rostad rödkål  Pistaschkyckling med rostad rödkål  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- stora
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 35 gpistaschnötter- utan skal, rostade

Kål

  • 700 grödkål
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • persilja- hackad

Tillbehör

  • mathavre
  • röra- eller sås, t ex smaksatt crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Vispa ihop senap, citronsaft och olja. Hacka nötterna. Pensla kycklingen med såsen och strö över nötterna, spara lite till garnering.

  3. Kål: Skär kålen i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåten med kycklingen. Pensla kålen med balsamvinäger och strö över salt.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills kycklingen är genomstekt.

  5. Strö de sparade nötterna och hackad persilja över kycklingen. Servera med mathavre och röra eller sås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva Porsklev