Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschkräm

En användbar pistaschkräm som lätt smaksätter olika bakverk och krämer. Pistaschkrämen är lite av en huvudingrediens i flera av recepten.

PistaschkrämPistaschkrämPistaschkräm
Recept på hemgjord pistaschkräm med vit choklad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gpistaschnötter- utan skal
  • 1 dlflorsocker
  • 4 mskrapsolja
  • 0,75 mskvaniljsocker
  • 1,5 krmsalt
  • 75 gvit choklad

Gör så här

  1. Mixa pistaschnötterna i en mixer i 5–10 min tills oljan börjar släppa ur nötterna. 

  2. Tillsätt florsocker, olja, vanilj­socker och salt och mixa slätt.

  3. Hacka chokladen. Smält den över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Blanda ner chokladen i pistasch­krämen. Förvara pistaschkrämen i kylen men se till att den är rumstempererad när den ska användas, annars är den för hård.

Vad tyckte du om receptet?