Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschkakor med mörk choklad

Tunna och knapriga kakor fulla av pistaschnötter och doppade i mörk choklad.

Pistaschkakor med mörk choklad
Pistaschkakor med mörk choklad
Pistaschkakor med mörk choklad
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 dlpistaschnötter utan skal
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlströsocker
  • 200 gsmör
  • 1 nypasalt

Garnering

  • 100 gmörk choklad
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Mixa pistaschnötterna fint. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna i en matberedare och mixa snabbt ihop det till en deg. Lägg degen i en plastpåse, platta till den och låt den vila i kylskåp i 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, och stansa ut ovala kakor, ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

  3. Smält chokladen och doppa halva kakorna i den. Strö över hackade pistaschnötter och låt kakorna stelna på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.

Vad tyckte du om receptet?