Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tunna och knapriga kakor fulla av pistaschnötter och doppade i mörk choklad.
Mixa pistaschnötterna fint. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna i en matberedare och mixa snabbt ihop det till en deg. Lägg degen i en plastpåse, platta till den och låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, och stansa ut ovala kakor, ca 5 cm i diameter. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 12 min. Låt dem svalna på ett galler.
Smält chokladen och doppa halva kakorna i den. Strö över hackade pistaschnötter och låt kakorna stelna på bakplåtspapper. Förvara dem svalt.