Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschkakor med citron

Lättbakade och krispiga kakor att bjuda gästerna på.

Pistaschkakor med citron
Pistaschkakor med citron
Pistaschkakor med citron
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 1citron- rivet skal
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlpistaschnötter- finhackade + ytterligare 2 msk att strö över
  • 2,5 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, citronskal, vanilj- socker och socker vitt och fluffigt.

  2. Tillsätt pistaschnötter och vetemjöl och vispa till en smulig massa. Knåda ihop degen.

  3. Rulla degen till små bollar och tryck en fördjupning i varje kaka med pekfingret. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pistaschnötter.

  4. Baka kakorna i ugnen i cirka 8–10 minuter. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök