Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pistaschgratinerad gösfilé med rödbetsrisotto. Tips till kocken, använd engångshandskar när rödbetan skalas.
Sätt ugnen på 225°. Kryddafisken, vik den så att filéerna blir jämntjocka. Lägg dem i smord ugnsform.
Hacka och blanda nötter och ost och lägg massan på fisken.
Risotton: Skala och grovrivrödbetan. Skala, hacka och smörfräs lök och vitlök några minuter. Tillsätt rödbeta och ris, fräs och häll på vinet.
Koka upp vatten och fond och späd riset så att det täcks efter hand som det kokar in. Sänk värmen, rör och koka sakta utan lock ca 20 min tills riset är mjukt men har visst tuggmotstånd och lite vätska kvar.
Gratinera fisken mitt i ugnen 10–15 min till 55° innertemp.
Såsen: Skala och finhacka lök och vitlök. Smörfräs den glansig med socker. Tillsätt vin, vatten, balsamvinäger, fond och soja. Koka 10 min utan lock. Sila bort löken. Red under omrörning med maizena utrörd i lite vatten.
Skär av lite på sparrisen, koka den i saltat vatten 2–3 min.
Rör ner osten i risotton, Smaka av med salt och peppar. Lägg upp risotton med sparrisen ovanpå och fisken överst. Häll lite sås runt, servera resten i en skål och droppa olivolja över.