Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pistaschglass med granatäppelsirap, amarettokokta aprikoser och mochi avlutar denna nyårsmeny. Mochiglass är en hawaiiansk specialitet. Det är glasskulor täckta med en sötad och smaksatt rispasta. Hittar du inte mochiglass så ta en extra kula pistasch- eller vaniljglass.
Glass: Mixa pistaschnötterna i matberedare till ett fint pulver. Värm mjölk och grädde tills det precis börjar koka, ta kastrullen av värmen.
Vispa ihop ägg och socker så att det blir fluffigt. Tillsätt den varma gräddmjölken och vispa ihop.
Häll tillbaka smeten i kastrullen, värm sakta ca 10 min, tills smeten lätt fastnar och ”stannar kvar” på baksidan av en träslev. Ta kastrullen från värmen och vispa ner pistaschpulvret. Blanda väl och sila sedan smeten genom en finmaskig sil. Ta 2 msk av nötterna och lägg tillbaka i smeten. Låt kallna. Frys smeten i glassmaskin. Ställ in i frysen, låt den stelna. Ta fram glassen ca 20 min före servering.
Sirap: Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna. Mosa granatäppelkärnorna och lägg dem i en kastrull med vatten och socker. Koka utan lock tills ca 1 1/2 dl återstår och sirapen har blivit något seg. Sila bort granatäppelkärnorna och låt sirapen kallna.
Lägg upp aprikoser, pistaschglass och mochiglass i små skålar. Lägg på rikligt med granatäppelkärnor och pistaschnötter. Ringla över sirapen och servera.