Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschglass med amaretto

Pistaschglass med amaretto är en len glass som får extra mandelsmak av amaretto.

Pistaschglass  med amaretto
Pistaschglass  med amaretto
Pistaschglass  med amaretto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gpistaschnötter- naturella, utan skal
  • 1,5 dlströsocker
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlhonung
  • 6äggulor
  • 23 dropparhushållsfärg- grön
  • 3 mskAmaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Lägg pistaschnötterna i kokande vatten ca 2 min. Häll bort kokvattnet och tryck av skalen.

  2. Mixa pistaschnötterna tillsammans med 1/2 dl socker till en smulig massa i matberedare.

  3. Blanda pistaschsockret med grädde, mjölk och honung i en kastrull. Värm under omrörning till strax under kokpunkten. Ställ åt sidan.

  4. Vispa äggulor och 1 dl socker till en fluffig smet. Häll i den varma gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen.

  5. Sjud smeten till 85° under omrörning. Den får inte koka, då blir det äggstanning.

  6. Häll smeten i en bunke, blanda i hushållsfärg och låt smeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

  7. Blanda i amaretto innan glassen ska frysas. Frys i glassmaskin och ställ sedan in den i frysen.

Vad tyckte du om receptet?