Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pistaschglass med amaretto är en len glass som får extra mandelsmak av amaretto.
Lägg pistaschnötterna i kokande vatten ca 2 min. Häll bort kokvattnet och tryck av skalen.
Mixa pistaschnötterna tillsammans med 1/2 dl socker till en smulig massa i matberedare.
Blanda pistaschsockret med grädde, mjölk och honung i en kastrull. Värm under omrörning till strax under kokpunkten. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor och 1 dl socker till en fluffig smet. Häll i den varma gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen.
Sjud smeten till 85° under omrörning. Den får inte koka, då blir det äggstanning.
Häll smeten i en bunke, blanda i hushållsfärg och låt smeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
Blanda i amaretto innan glassen ska frysas. Frys i glassmaskin och ställ sedan in den i frysen.