Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschglass med amaretto

Pistaschglass med amaretto är en len glass som får extra mandelsmak av amaretto.

Pistaschglass  med amarettoPistaschglass  med amarettoPistaschglass  med amaretto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gpistaschnötter- naturella, utan skal
  • 1,5 dlströsocker
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlhonung
  • 6äggulor
  • 23 dropparhushållsfärg- grön
  • 3 mskAmaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Lägg pistaschnötterna i kokande vatten ca 2 min. Häll bort kokvattnet och tryck av skalen.

  2. Mixa pistaschnötterna tillsammans med 1/2 dl socker till en smulig massa i matberedare.

  3. Blanda pistaschsockret med grädde, mjölk och honung i en kastrull. Värm under omrörning till strax under kokpunkten. Ställ åt sidan.

  4. Vispa äggulor och 1 dl socker till en fluffig smet. Häll i den varma gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen.

  5. Sjud smeten till 85° under omrörning. Den får inte koka, då blir det äggstanning.

  6. Häll smeten i en bunke, blanda i hushållsfärg och låt smeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

  7. Blanda i amaretto innan glassen ska frysas. Frys i glassmaskin och ställ sedan in den i frysen.

Vad tyckte du om receptet?