Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad passar perfekt att servera på glöggfesten! Gärna tillsammans med lite värmande äppeldryck med calvados. 

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad
Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad
Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25dadlar- färska
  • 125 gpistaschnötter- osaltade, skalade
  • 0,5 dlströsocker
  • 1äggvita
  • 0,5 krmhushållsfärg- grön
  • 25 gchoklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Mixa nötter och socker fint i matberedaren. Tillsätt äggvita och hushållsfärg och mixa snabbt ihop till en klibbig massa. Ställ nötmassan i kylen tills den stelnat.

  2. Snitta dadlarna och ta bort kärnorna. Fyll dadlarna med  1/2 msk nötmassa i varje. Ställ dem på ett bakplåtspapper.

  3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Ringla lite choklad över dadlarna. Förvara dadlarna övertäckta i kylen.

Vad tyckte du om receptet?