Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschflarn

Pistaschflarnen blir lite segknapriga, inte så spröda som andra flarn.

Pistaschflarn
Pistaschflarn
Pistaschflarn
Pistaschflarn Foto: Peter Carlsson

Pistaschflarn

  • 100 gpistaschnötter- skalade
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskhonung
  • 1 mskmjölk
  • 1 mskvispgrädde
  • 2,5 mskvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka nötterna.

  2. Lägg alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Sjud 1–2 min under omrörning. Rör ner nöthacket.

  3. Klicka ut teskedsstora klickar mycket glest på  plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills de börjar få ljusbrun färg. Låt flarnen kallna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?