Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistaschflarn med glass och chokladsås

Recept på pistaschflarn med glass och chokladsås. Detta är en variant på Tore Wretmans paraddessert, Gateau Riche Gala.

Pistaschflarn med glass och chokladsås
Pistaschflarn med glass och chokladsås
Pistaschflarn med glass och chokladsås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 gpistaschnötter- skalade
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskglykossirap
  • 1 krmbakpulver

Chokladsås

  • 1 dlkakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 msksmör
  • 1 tskflingsalt

Tillbehör

  • 0,5 lpistaschglass

Garnering

  • pistaschnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Finhacka nötterna. Blanda samman nötter, smör, mjöl, socker, sirap och bakpulver.

  2. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna kallna plant.

  3. Chokladsås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Ta kastrullen åt -sidan och vispa i smör och salt.

  4. Forma glassen till 8 kulor. Lägg ihop kakorna två och två med en glasskula emellan. Lägg bakelserna på ett fat och ringla över den varma chokladsåsen. Strö över nötter och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?