Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pistaschflarn med glass och chokladsås. Detta är en variant på Tore Wretmans paraddessert, Gateau Riche Gala.
Sätt ugnen på 200°. Finhacka nötterna. Blanda samman nötter, smör, mjöl, socker, sirap och bakpulver.
Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna kallna plant.
Chokladsås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Ta kastrullen åt -sidan och vispa i smör och salt.
Forma glassen till 8 kulor. Lägg ihop kakorna två och två med en glasskula emellan. Lägg bakelserna på ett fat och ringla över den varma chokladsåsen. Strö över nötter och servera genast.