Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämiga pistaschbullar som är toppade med en pistaschfrosting för extra smak. Bullarna blir extra saftiga om de gräddas i en liten långpanna.
Smula jästen i en bunke. Häll på mjölk och grädde och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, mjöl och smör och arbeta ihop till en smidig deg i en hushållsassistent 5–10 min. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Fyllning: Rör ihop smör, mandelmassa, pistaschkräm, socker och mjöl till en jämn smet.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle från långsidan och skär den i ca 4 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen
i 15–20 min. Låt bullarna svalna.
Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker ljust och luftigt. Tillsätt färskost och pistaschkräm. Vispa ihop till en slät frosting. Lägg en klick frosting på varje bulle och bred ut den med en palett. Strö över hackade pistaschnötter.
Läs också: