Recept: Gert Klötzke
Tips:
Här hittar du en supergod Lingonrosé som passar bra till
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekta presenter i juletid. Knapriga och goda till glögg och varma drycker.
Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna mitt i ugnen på en plåt tills de fått fin färg. Låt kallna. Grovhacka nötterna.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, citronskal och amaretto. Blanda i nötter och polenta. Sikta i vetemjöl och bakpulver. Degen ska vara smidig och inte kletig.
Dela degen i fyra bitar. Forma varje del till en rulle, ca 40 cm lång och 3 cm i diameter. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna ca 10 min. Skär längderna i ca 1 cm breda bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på plåtar. Torka skorporna i ugnen ca 5 min på varje sida. Låt dem kallna på galler.
Recept: Gert Klötzke
Tips:
Här hittar du en supergod Lingonrosé som passar bra till
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.