Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pistasch och marsipansnäckor

Fixa härligt färgstarka bullar fyllda med fantastisk god pistageblandning.

Pistasch och marsipansnäckor
Pistasch och marsipansnäckor
Pistasch och marsipansnäckor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 25 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 1ägg
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 8 dlvetemjöl

Fyllning:

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 100 ggrön marsipan
  • 1 mskmandellikör
  • 50 gpistaschmandel

Pensling:

  • 1ägg

Garnering:

  • pistaschmandel- grovhackad
  • pärlsocker

Gör så här

  1. 10 minuter till en smidig deg. Täck degbunken med plastfolie och jäs den till dubbel storlek i rumstemperatur i cirka 30 minuter.

  2. Mixa samman smör, marsipan, mandellikör med pistaschmandel till fyllningen.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Kavla ut den till en rektangulär kaka, 30×40 centimeter. Bred på fyllningen och rulla samman från långsidan till en rulle. Dela i 20 bitar och fäst den yttersta delen under bullen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pistaschmandel och pärlsocker.

  4. Grädda bullarna i mitten av ugnen, i cirka 8 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök