Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fixa härligt färgstarka bullar fyllda med fantastisk god pistageblandning.
10 minuter till en smidig deg. Täck degbunken med plastfolie och jäs den till dubbel storlek i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
Mixa samman smör, marsipan, mandellikör med pistaschmandel till fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Kavla ut den till en rektangulär kaka, 30×40 centimeter. Bred på fyllningen och rulla samman från långsidan till en rulle. Dela i 20 bitar och fäst den yttersta delen under bullen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pistaschmandel och pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen, i cirka 8 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök