Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pistasch- och mandelkakor är glutenfria och mycket enkla att baka. Ibland är nötterna mera bruna än gröna i färgen då kan man förstärka pistaschfärgen med en gnutta grön hushållsfärg.
Sätt ugnen på 200°. Mal pistaschmandlarna i mandelkvarn, i kryddkvarn eller i en liten matberedare. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda pistaschmandlar med mandelmassa och socker. Tillsätt äggulan och eventuellt hushållsfärg. Arbeta ihop till en deg. Rulla kulor, 2–3 cm i diameter. Rulla dem i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på plåten. Förvara kakorna i en lufttät burk.