Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pissaladière


Originalet till de här rustika smör­gåsarna är lökpizzan från Provence, Pissaladière. Fyllningen består av salta sardeller och oliver och rikligt med lök som puttrat länge tillsammans med örtkryddor och olivolja.Fyllningen lämpar sig också bra på mindre brödskivor, till exempel baguette, om man vill servera dem som drinktilltugg.

Pissaladière

Pissaladière

Pissaladière

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4bondbröd- rejäla skivor

Lökconfit

  • 600 glök- cirka gul
  • 3olivolja- + 1 msk
  • 2lagerblad
  • 0,5 msktimjan
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 8sardeller
  • 12svarta oliver- gärna kalamataoliver

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med 3 msk av olivoljan och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då, det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska mer smälta ihop. Smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela löken på brödet. Lägg på sardeller och oliver. Ringla över 1 msk olivolja.

  3. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök