Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Piroger med kyckling, bacon och svamp

Här kan du välja den svamp du tycker bäst om. Pirogerna passar bra att förbereda, frysa in och ha på lut i frysen.

Piroger med kyckling, bacon och svamp
Piroger med kyckling, bacon och svamp
Piroger med kyckling, bacon och svamp

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer
  • 140 gbacon
  • 200 gsvamp- t ex skogschampinjoner
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksoja
  • 0,5 dlbladpersilja- strimlad

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 1,5 dlost- riven, lagrad, t ex västerbotten

Gör så här

  1. Gör pirogdegen enligt grundreceptet. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skär baconet i strimlor. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. Krydda med salt och peppar och rör i lätt creme fraiche och soja. Låt puttra några min och låt sedan röran kallna.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut degbitarna till kvadrater ca 12x12 cm. Lägg en klick fyllning som en sträng mitt på degen och rulla ihop till rullar. Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över osten.

  3. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla.

Vad tyckte du om receptet?