Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här kan du välja den svamp du tycker bäst om. Pirogerna passar bra att förbereda, frysa in och ha på lut i frysen.
Gör pirogdegen enligt grundreceptet. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skär baconet i strimlor. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. Krydda med salt och peppar och rör i lätt creme fraiche och soja. Låt puttra några min och låt sedan röran kallna.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut degbitarna till kvadrater ca 12x12 cm. Lägg en klick fyllning som en sträng mitt på degen och rulla ihop till rullar. Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över osten.
Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla.