Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pink velvet - vegetarisk raw foodkaka

Pink velvet är en festlig vegetarisk raw foodkaka med smak av dadlar och nötter. Serveras med kokosgrädde.

Pink velvet - vegetarisk raw foodkaka
Pink velvet - vegetarisk raw foodkaka
Pink velvet - vegetarisk raw foodkaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2rödbetor- (150 g)
  • 5 dlnötter- blandade , t ex valnötter, sötmandel och cashewhnötter
  • 1,5 dlkokos- riven
  • 1 dlkakao
  • 0,5 dlkokosolja
  • 2 mskhonung
  • 250 gdadlar- utan kärnor

Topping

  • 0,5granatäpple
  • 2 dlkokosgrädde
  • 1 krmrödbetssaft
  • 100 ghallon
  • 0,5 dlkokos- flagad

Gör så här

  1. Skala och finriv rödbetorna. Mixa nötter, kokos och kakao grovt. Tillsätt kokosolja och honung.

  2. Pressa ut lite av saften ur de rivna rödbetorna och spara till kokosgrädden. Mixa rödbetor och dadlar med nötsmeten.

  3. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en bit plastfolie i botten. Sätt formen i frysen tills bottnen stelnat, beräkna 1–2 timmar.

  4. Topping: Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Vispa upp kokosgrädden med elvisp. Droppa i rödbetssaft. Bred grädden över kakan och strö över granatäppelkärnor, hallon och flagad kokos.

  5. Skär kakan i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?