Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinjenötsdressing

Pastasalladen blir lyxig med pinjenötter, basilika och stekta champinjoner.

Pinjenötsdressing
Pinjenötsdressing
Pinjenötsdressing

Ingredienser

  • 250 gpasta- fjärilar el snäckor
  • 1broccolistånd
  • 200 gchampinjoner
  • 0,5 krukabasilika

Pinjenötsdressing

  • 0,5 dlpinjenötter
  • 0,5gul lök
  • 0,75 dlbalsamvinäger
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- mald
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 dlolivolja- gärna med citronsmak
  • 0,5 dlsolrosolja

Gör så här

  1. Koka pastan och sila upp den. Rosta pinjenötterna i torr panna och skala och hacka löken till dressingen.

  2. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och sambal till dressingen. Vispa ner oljan droppvis och tillsätt pinjenötterna och löken.

  3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammarna och koka den nätt mjuk 3-5 min och sila sedan upp. Skiva champinjonerna, snabbstek dem i het stekpanna med bara en aning olja.

  4. Blanda pastan med dressingen och inför serveringen med broccoli och champinjoner och basilika.

Vad tyckte du om receptet?