Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinjenöts- och basilikasill


Fina små bitar av inlagd sill i en krämig basilikasås med parmesan och pinjenötter.

Pinjenöts- och basilikasill

Pinjenöts- och basilikasill

Pinjenöts- och basilikasill

Annika Broman

Ingredienser

  • 1 burk5-minuterssill- cirka 210 g avrunnen

Sås:

  • 0,5 krukabasilika
  • 2 mskolivolja
  • 50 gpinjenötter
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlparmesan- finriven
  • salt

Garnering

  • basilikablad
  • parmesan- hyvlad
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Mixa basilikabladen och olivolja med en stavmixer eller stöt basilikabladen i en mortel och blanda dem med olivolja.

  2. Stöt pinjenötterna i en mortel. Blanda basilikablad, pinjenötter, lättcrème fraiche och parmesanost i en skål. Smaka av med salt.

  3. Häll av vätskan från sillen och skölj hastigt. Skär i sneda smala bitar.

  4. Blanda ner sillen i pinjenöts- och basilikaröran. Ställ den kallt tills det är dags att äta.

  5. Garnera sillen med basilikablad, hyvlad parmesan och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök