Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt god smörkola som jag smaksätter med pinjenötter och rikligt med apelsinskal. Mmmm, det här är gott!
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädde, socker och sirap. Låt kolan koka ganska kraftigt under omrörning. Kolan är färdig när den klarar kulprovet. Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten - när du kan forma smeten till en kula är den färdig. Det tar 15-20 minuter.
Tillsätt pinjenötter och apelsinskal. Häll kolan på ett bakplåtspapper på en bricka, det ska bli en rektangel som mäter 25 x 35 centimeter. Låt kolan stelna.
Skär kolan i bitar och lägg dem i små bitar av bakplåtspapper. Rulla ihop pappret och dekorera gärna med en tomte, ängel, stjärna eller liknande.
Recept från Mitt kök