Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinjenöts- & apelsinkola

Ljuvligt god smörkola som jag smaksätter med pinjenötter och rikligt med apelsinskal. Mmmm, det här är gott!

Pinjenöts- & apelsinkola
Pinjenöts- & apelsinkola
Pinjenöts- & apelsinkola
Annika Broman

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 100 gpinjenötter
  • 1,5apelsin- finrivet skal

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädde, socker och sirap. Låt kolan koka ganska kraftigt under omrörning. Kolan är färdig när den klarar kulprovet. Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten - när du kan forma smeten till en kula är den färdig. Det tar 15-20 minuter.

  2. Tillsätt pinjenötter och apelsinskal. Häll kolan på ett bakplåts­papper på en bricka, det ska bli en rektangel som mäter 25 x 35 centimeter. Låt kolan stelna.

  3. Skär kolan i bitar och lägg dem i små bitar av bakplåtspapper. Rulla ihop pappret och dekorera gärna med en tomte, ängel, stjärna eller liknande.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök