Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinchos med rödbeta, kaprisfärskost, kantarell och sardell

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Kantareller och sardeller på dessa pinchos är en lyckad kombination!

Pinchos med rödbeta, kaprisfärskost, kantarell och sardell
Pinchos med rödbeta, kaprisfärskost, kantarell och sardell
Pinchos med rödbeta, kaprisfärskost, kantarell och sardell
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16baguetteskivor
  • 8rödbetor- små
  • 16kantareller- små
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 8sardeller

Kaprisfärskost

  • 100 gfärskost- naturell
  • 1,5 mskkapris

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och gnugga av skalet. Halvera betorna.

  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i olja 3–4 min, tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  3. Mixa färskosten med kapris. Bred den på baguetteskivorna.

  4. Halvera sardellerna på längden. Lägg rödbetor, kantareller och sardeller på baguetteskivorna.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Charlie Drevstam

Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos