Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. I dessa pinchos ger citronskalet i getoströran en finstämd och svagt syrlig smak. Getost kan bytas ut mot fetaost med samma goda resultat.

Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv
Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv
Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16baguetteskivor
  • 1röd paprika- rostad
  • 16svarta oliver- med kärnor

Getoströra

  • 100 gchèvreost
  • 0,25citron
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcrème fraiche
  • 1 mskbladpersilja- finhackad

Gör så här

  1. Röra: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citron, vitlök och persilja.

  2. Skär paprikan i 16 bitar. Bred getoströran på baguetten. Lägg på en paprikabit och ­toppa med oliverna.

Vad tyckte du om receptet?

Servera pinchos med sangria - se recept här:

Flera recept på goda pinchos: