Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Piña colada-sorbet med kanderade macadamianötter och kokoschips. Glassen behöver frysas i glassmaskin för att få fin konsistens och sedan ställas i frysen flera timmar. Droppa eventuellt extra kokoslikör över ananasen vid servering.
Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar och mixa 3/4 ananas slätt med mixerstav till 3 dl fruktmos. Spara resten att fylla ananashalvorna med.
Vispa kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan. Vispa ner kokosgrädde och honung. Blanda ner ananas och likör.
Ställ smeten i frysen ca 30 min. Frys den sedan i glassmaskin. Ställ i frysen ca 6 timmar.
Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp dem. Smält sockret i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt smöret och vänd ner nötterna. Strö över salt. Häll ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka nötterna.
Servera glassen i ananashalvorna med ananas och nötter.
Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström