Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips

Recept på Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips. Glassen behöver frysas i glassmaskin för att få fin konsistens och sedan ställas i frysen flera timmar. Droppa eventuellt  extra kokoslikör över ananasen vid servering.

Piña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschipsPiña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschipsPiña colada-sorbet med kanderade macadamia­nötter och kokoschips
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2ananasar
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,75 dlrapsolja- eller solrosolja
  • 1 förpkokosgrädde- (300 ml)
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1,5 mskkokoslikör- Malibu

Saltrostade, kanderade macadamianötter

  • 100 gmacadamianötter
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar och mixa 3/4 ananas slätt med mixerstav till 3 dl fruktmos. Spara resten att fylla ananashalvorna med.

  2. Vispa kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan. Vispa ner kokosgrädde och honung. Blanda ner ananas och likör.

  3. Ställ smeten i frysen ca 30 min. Frys den sedan i glassmaskin. Ställ i frysen ca 6 timmar.

  4. Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp dem. Smält sockret i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt smöret och vänd ner nötterna. Strö över salt. Häll ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka nötterna.

  5. Servera glassen i ananashalvorna med ananas och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström