Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong

Var noga med att känna efter så att inte grönsaker och potatis blir överkokta. Pilgrimsmusslorna serveras omedelbart till den rykande heta färskpotatisen.

Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong
Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong
Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong

Ingredienser

  • 24pilgrimsmusslor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 mskrosépeppar- krossad
  • 2 mskbladpersilja- hackad

Färskpotatis i dillbuljong

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 8knipplökar- (färsk lök)
  • 8morötter- späda
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1vitlöksklyfta- (valfritt)
  • 1 knippadill
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • dillvippor

Gör så här

  1. Potatis: Tvätta potatisen väl och dela den. Skölj, ansa och dela löken. Skala morötterna. Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningarna med vitlöksklyftan. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk ca 8 min.

  2. Lägg ner lök och morötter i buljongen och koka 3–5 min.

  3. Ta upp grönsakerna och lägg dem i en skål. Plocka dillen och mixa den i 6 dl av buljongen eller hacka den fint och rör ner i buljongen. Smaksätt med salt och peppar. (Extra gott blir det om man tillsätter en klick smör, fast inte lika smalt). Lägg ner primörerna i den varma buljongen.

  4. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Krydda med salt och peppar. Halstra 16 av pilgrimsmusslorna i het panna 1–2 min på varje sida. Vänd 8 av dessa i rosépeppar samt 8 i persilja, och grilla de resterande 8 i het grillpanna 1–2 min på vardera sida. Servera omedelbart med grönsakerna i dillbuljongen.

Vad tyckte du om receptet?