Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel passar bra till ett glas bubbel. Storleken på pilgrimsmusslorna varierar, har du stora halveras de, är de små får de förbli hela.
Skär gurkan i 12 skivor, ca 1/2 cm tjocka. Blanda citronsaft och 1 krm salt. Vänd gurkskivorna i citronsaften. Låt marinera ca 10 min.
Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet på ett fat och blanda med nötter och persilja.
Halvera pilgrimsmusslorna om de är stora. Stek dem i smör i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och peppar.
Klicka majonnäs på gurkskivorna. Lägg på pilgrimsmusslorna. Toppa med baconströssel och servera.