Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor och persikor på spett


Servera spetten som förrätt eller varmrätt med en skål basmatiris.

Pilgrimsmusslor och persikor på spett

Pilgrimsmusslor och persikor på spett

Pilgrimsmusslor och persikor på spett

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 16pilgrimsmusslor
  • 4persikor
  • 1 knippasparris- (ca 250 g)
  • basilikablad
  • 2 mskolivolja
  • lime
  • 1 krmcurry
  • 8träspett

Gör så här

  1. Kärna ur och dela varje frukt i åtta klyftor. Skär av den tjocka stjälken på sparrisen. Ringla olivolja över ­persikor och sparris.

  2. Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja, salta lite och ”dofta” över curry. Grilla allt i ugnen på grillvärme eller på utegrillen, tills ­grönsaker och pilgrimsmusslor fått gyllene färg. Passa noga, sparrisen får snabbt färg och pilgrims­musslorna ska ha en mjuk kärna.

  3. Varva allt på spett varvat med ­basilikablad. Droppa över lite olja och limesaft. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök