Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor med yuzudressing

I Japan serverar man aldrig jämt antal saker på faten, så beräkna en eller tre musslor per person.

Pilgrimsmusslor med yuzudressing
Pilgrimsmusslor med yuzudressing
Pilgrimsmusslor med yuzudressing

Ingredienser

  • 12pilgrimsmusslor
  • 1 knippaenokisvampar

Yuzudressing

  • 1 mskyuzu pon- (eller 1 tsk av vardera pressad apelsin, lime och soja)
  • 1 msksesamolja
  • 2 msksmör
  • 1 msksmör- eller rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Ansa och skölj pilgrimsmusslorna.

  2. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten kastrull.

  3. Värm en grillpanna så att den blir het. Häll i smör/olja och grilla pilgrimsmusslorna ca 2 min på varje sida. Salta och lättstek svampen vid sidan av musslorna.

  4. Rör ihop och värm dressingen.

  5. Servera pilgrimsmusslorna på ett vackert fat med enokisvamp och lite dressing.

Vad tyckte du om receptet?