Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor med tomatkompott

Perfekt harmoni råder i den här underbara förrätten som dessutom är

lättlagad.

Pilgrimsmusslor med tomatkompott
Pilgrimsmusslor med tomatkompott
Pilgrimsmusslor med tomatkompott

Ingredienser

  • 6pilgrimsmusslor

Tomatkompott

  • 3plommontomater
  • 1 mskolivolja
  • 1timjan- kvist
  • 1vitlök- klyfta, liten
  • 1 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 krmsalt

Buljong

  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 3 dlfiskbuljong
  • 3 dlhönsbuljong- eller kycklingbuljong

Tillbehör

  • 1fänkål- liten
  • 12oliver- svarta
  • 0,5citron- saften av
  • 4baguette- tunna skivor
  • 4baguette- tunna skivor
  • 2 msksmör
  • 1 tskbasilika- finstrimlad

Gör så här

  1. Tomatkompott: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg kvartar av tomatkött i en skål och låt dem marinera i olivolja, timjan, pressad vitlök och finhackad schalottenlök 20 min.

  2. Sätt ugnen på 150° och lägg 2 av tomaterna på plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Hacka de bakade och de färska tomaterna och låt dem koka i en gryta tillsammans med marinaden. Koka ihop tills vätskan kokat bort.

  4. Buljong: Koka ihop vitvin till hälften i en kastrull. Tillsätt fisk- och hönsbuljong och koka ner tills 2 dl återstår. Ställ åt sidan.

  5. Tillbehör: Tärna fänkålen och koka bitarna 5-7 min i lättsaltat vatten med pressad citron i. Kärna ur och hacka oliverna grovt. Smörstek brödskivorna.

  6. Servering: Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp buljongen och lägg i musslorna och låt dem sjuda ca 1/2 min. Blanda ner fänkål och oliver och smör. Servera i varma tallrikar. Droppa över lite olivolja och strö över finstrimlad basilika. Toppa med den spröda toasten med en sked tomatkompott på.

Vad tyckte du om receptet?