Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pilgrimsmusslor med sötpotatiscrème är en riktig festmåltid. Rätten kan även serveras i halva portioner som förrätt och räcker då till fyra.
Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mixa med olja, limesaft och salt till en purè.
Knaperstek pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och finhacka chilin.
Krydda musslorna med salt och peppar. Stek dem i olja i en het stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp musslorna, tillsätt limesaft, chili och koriander i pannan.
Servera musslorna med crèmen. Häll över skyn, smula över pancettan. Servera med sallad.