Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor med saffran och apelsin

Det här är en lyxig rätt att överraska med till jul. Pilgrimsmusslor, nästan som sashimi – med saffran, citrus och soja – får smaklökarna att dansa.

Pilgrimsmusslor med saffran och apelsin
Pilgrimsmusslor med saffran och apelsin
Pilgrimsmusslor med saffran och apelsin
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 12pilgrimsmusslor
  • 2apelsiner
  • 0,5citron
  • 0,5 gsaffranspistiller- (eller mald saffran)
  • 1 msksake
  • 1 msksoja- vit eller japansk

Gör så här

  1. Skär bort skalet från den ena apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar. Halvera och pressa saften ur den andra apelsinen och citronen. Blanda apelsin- och citronsaft, saffran, sake och soja.

  2. Ta bort muskeln från pilgrimsmusslorna och skär musslorna i tunna skivor.

  3. Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat och toppa med apelsinbitar. Ringla över citron-dressingen. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?