Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs

Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs är en festlig förrätt. Servera gärna bröd att suga upp den goda marinaden med. Syran från tomaterna går fint ihop med den milda pilgrimsmusslan.

Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs
Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs
Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs
Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 gpilgrimsmusslor- (kammusslor), MSC-märkta
  • 5tomater- gärna i olika färger
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskcitron- pressad, + 1 msk
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt- + 2 krm

Koriandermajonnäs

  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsklime- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • 2äggulor
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 0,5 mskgräslök- hackad
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,75 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater och chili med 2 msk citronsaft, olja och 1 krm salt. Låt stå 10–15 min.

  2. Koriandermajonnäs: Skala och hacka vitlöken. Vispa samman limesaft, senap och äggulor. Tillsätt vitlök och örter. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med salt.

  3. Musslor: Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor. Häll över 1 msk citronsaft och 2 krm salt. Låt stå ca 5 min före servering.

  4. Fördela pilgrimsmusslorna på tallrikar. Lägg på tomaterna och häll över chilimarinaden. Klicka på koriandermajonnäs och strö över lite koriander. Servera.

Vad tyckte du om receptet?