Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm

Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm kan ­förberedas ca 2 timmar i förväg. Ställ in i kylen. Lägg upp förrätten strax före servering för att inte avokado­krämen ska mörkna.

Sophie Berlin
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gpilgrimsmusslor- (kammusslor), MSC-märkta
  • 0,5 mskavokadoolja- eller olivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 tskcitronskal- finrivet
  • 1gurka

Dressing

  • 2 mskavokadoolja
  • 1 mskcitron- pressad

Avokadokräm

  • 1avokado- mogen
  • 1 mskyoghurt- turkisk
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1,5 krmsalt

Garnering

  • 1 msksesamfrön- svarta
  • vetegräs- eller gräslök

Gör så här

  1. Skär musslorna i mindre bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Blanda med olja, ­citronsaft, salt och citronskal.

  2. Skär gurkan på längden med en potatisskalare. Lägg i iskallt vatten.

  3. Dressing: Blanda olja och ­citronsaft.

  4. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser till avokadokrämen slätt med mixerstav. Lägg en klick kräm på tallriken med avokadokrämen och dra sedan ett snabbt streck.

  5. Lägg en klick tartar på varje tallrik. Rulla en gurkskiva runt varje tartar. Garnera med resten av gurkskivorna. Strö sesamfrön på tartaren. Finhacka gräslöken och strö över. Ringla dressingen på tallriken.

Vad tyckte du om receptet?

Servera med följande, för en komplett asiatisk nyårsmeny: