Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm kan förberedas ca 2 timmar i förväg. Ställ in i kylen. Lägg upp förrätten strax före servering för att inte avokadokrämen ska mörkna.
Skär musslorna i mindre bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Blanda med olja, citronsaft, salt och citronskal.
Skär gurkan på längden med en potatisskalare. Lägg i iskallt vatten.
Dressing: Blanda olja och citronsaft.
Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser till avokadokrämen slätt med mixerstav. Lägg en klick kräm på tallriken med avokadokrämen och dra sedan ett snabbt streck.
Lägg en klick tartar på varje tallrik. Rulla en gurkskiva runt varje tartar. Garnera med resten av gurkskivorna. Strö sesamfrön på tartaren. Finhacka gräslöken och strö över. Ringla dressingen på tallriken.