Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pilaffris

Ingenting passar så bra till indiska måltider som pilaffris. Så enkelt att laga att det passar lika bra till vardags som till fest.

Pilaffris
Pilaffris
Pilaffris
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gbasmatiris
  • 1 mskkummin- hel
  • 50 gärtor- frysta
  • 3 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 1saffran- kan uteslutas (0,5 g)
  • 2 mskkoriander- hackad

Gör så här

  1. Skölj riset och låt det ligga i kallt vatten ca 30 min, byt vatten några gånger under tiden.

  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt ris, kummin, ärter, olja, salt och saffran. Låt koka utan lock ca 8 min (det ska fortfarande ha lite tuggmotstånd). Låt riset rinna av. Lägg upp i en skål och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?