Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Piggvarsfilé med smörstekt grön sparris


Piggvarsfilén får sjuda försiktigt i en god fiskfond innan den serveras med skirat smör, pepparrot och grön sparris

Piggvarsfilé med smörstekt grön sparris

Piggvarsfilé med smörstekt grön sparris

Piggvarsfilé med smörstekt grön sparris

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2piggvarsfiléer- eller slätvarsfiléer, à 300 g
  • 1 tsksalt

Kokspad:

  • 1fiskbuljong- liter, koncentrerad fond eller tärning + vatten
  • 5vitpepparkorn
  • 0,5morot
  • 1 bitpurjolök
  • 2dill- och persilja, kvistar

Skirat smör:

  • 100 gsmör

Tillbehör:

  • pepparrot- nyriven
  • 500 ggrön sparris- färsk
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Putsa fiskfiléerna. Dela dem i längs mitten. Snitta tvärs över på mitten och vik ihop till fyra paket. Salta lätt. Lägg dem i en traktörpanna.

  2. Koka upp fiskbuljongen med vitpepparkorn, skalad och skivad morot, purjolök, dill och persilja. Låt spadet koka 5 minuter.

  3. Sila spadet över fisken i traktörpannan och sjud fisken under lock eller ett smörat smörpapper, cirka 5 minuter, tills innertemperaturen på fisken är 50-52 grader.

  4. Bryt av den torra nedre delen på sparrisen. Stek sparrisen i en stekpanna med smör, cirka 2 minuter. Servera fisken med sparris, skirat smör och nyriven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök