Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Piggvarsfilén får sjuda försiktigt i en god fiskfond innan den serveras med skirat smör, pepparrot och grön sparris
Putsa fiskfiléerna. Dela dem i längs mitten. Snitta tvärs över på mitten och vik ihop till fyra paket. Salta lätt. Lägg dem i en traktörpanna.
Koka upp fiskbuljongen med vitpepparkorn, skalad och skivad morot, purjolök, dill och persilja. Låt spadet koka 5 minuter.
Sila spadet över fisken i traktörpannan och sjud fisken under lock eller ett smörat smörpapper, cirka 5 minuter, tills innertemperaturen på fisken är 50-52 grader.
Bryt av den torra nedre delen på sparrisen. Stek sparrisen i en stekpanna med smör, cirka 2 minuter. Servera fisken med sparris, skirat smör och nyriven pepparrot.
Recept från Mitt kök