Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter

Färgglad gryta som passar perfekt för den lyxiga middagen.

Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter
Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter
Picnicgryta med mango chutney & cashewnötter
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgbenfri fläskkarré- eller picnicbog, cirka
  • 2 msksmör
  • salt- peppar
  • 2 dlvatten- kokande
  • 0,5 dlkycklingfond
  • 2 mskingefära- riven färsk
  • 1 burkmango chutney- mild,350 g
  • 1purjolök
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 mskvetemjöl- eller majsstärkelse

Garnera med

  • 2 dlcashewnötter- rostade

Servera med

  • ris- kokt
  • sallad- med orange paprika

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, 3 × 3 centi­ meter. Bryn köttet, i omgångar, i en stekpanna på hög värme i olja och smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Skölj ur stekpannan med kokande vatten efter varje stekomgång och häll skyn i grytan.

  2. Tillsätt kycklingfond, ingefära och mango chutney. Låt grytan sjuda under lock, cirka 1 timme.

  3. Ansa, dela, skölj och skär purjolöken i sneda skivor och rör ner i grytan.

  4. Vispa samman grädde och vetemjöl och rör ner i grytan. Rör om och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Grytan kan förberedas helt, kylas och eventuellt frysas in i plastlådor med lock. Tina och värm upp i gryta. Garnera med cashewnötter. Servera med kokt ris och sallad med paprika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök