Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picknicksallad

Recept på picknicksallad. Lägga alla tunga och blöta ingredienser i botten så håller det sig fräscht längre.

Picknicksallad
Picknicksallad
Picknicksallad

Ingredienser

  • 2 dlpuylinser
  • 1 knipparödbetor
  • 1äpple- syrligt, grönt
  • 1gurka
  • 2 pktbacon- (à 140 g)
  • 80 gbabyspenat
  • 150 ggorgonzolaost
  • 1 dlpumpakärnor

Dressing

  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskvatten
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 tskvitlök- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • surdegsbröd- grillat

Gör så här

  1. Koka puylinserna enligt anvisning på förpackningen. Koka rödbetorna mjuka. Skala, skär i bitar.

  2. Dressing: Vispa hastigt ihop alla ingredienser.

  3. Kärna ur och finhacka äpplet. Tärna gurkan. Finhacka baconet, stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Lägg linserna i botten på en stor burk med lock. Häll över dressingen. Tillsätt rödbetor, spenat, äpple, gurka, smulad gorgonzola, bacon och pumpakärnor. Sätt på locket och förvara svalt tills det är dags att äta. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?