Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade rotfrukter

Inlagda rotfrukter håller sig en vecka i kylen.

Picklade rotfrukter
Picklade rotfrukter
Picklade rotfrukter

Ingredienser

  • 6morötter- gärna i olika färger (ca 600 g)
  • 3palsternackor- (ca 350 g)
  • 200 grotselleri

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2lagerblad
  • 8vitpepparkorn

garnering

  • 3 mskolivolja
  • 0,5 dlbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem och låt rinna av på en handduk.

  2. Blanda vatten, socker, ättika, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Häll lagen över rotfrukterna. Ställ i kylen 2 dagar.

  3. Sila av lagen. Blanda rotfrukterna med olivolja och persilja

Vad tyckte du om receptet?